Олександр Колесников: «Думаю, всі щасливі, що футзал повертається»

Універсал київського «ХІТа» Олександр Колесников розповів про підготовку команди до нового чемпіонату та Фіналу Чотирьох Кубка України.

– Олександре, після карантину всі команди розпочали новий етап підготовки до сезону 2020/2021. Як він проходив у «ХІТа»?

– Ми працювали і працюємо дуже серйозно. Досить рано почали готуватися до майбутніх офіційних поєдинків. Наш відпочинок тривав рівно тиждень. Прагнемо завершити попередній сезон та розпочати новий на мажорній ноті.

– Команда брала участь у Кубку Водяна, нещодавно провела товариські матчі проти «Food Centre-Sumy». Наскільки це сприяє адаптації до ігрового ритму?

– Звичайно, вони нам дуже допомагають. До складу команди додалося багато новачків. Потрібно чимало працювати над новими ігровими поєднаннями на паркеті. Це важливо як для гравців, так і для тренерського штабу. Дійсно, саме такі контрольні зустрічі сприяють нашому поступовому прогресу та налагодженню взаєморозуміння.

– Як ставитеся до того, що матчі Фіналу Чотирьох Кубка України перенесено з Сєвєродонецька до Запоріжжя?

Загалом, вважаю це позитивним фактом. «Юність» є чудовим палацом спорту. Завжди приємно грати у таких спорткомплексах та отримувати задоволення від футзалу.

– У «ХІТа» минулого сезону не найкращим чином складалися матчі проти «Продексіма». Також команда зазнала поразки від херсонців і у рамках нещодавнього розіграшу Кубка Водяна. Чого не вистачило для перемоги саме у тій зустрічі?

– Передусім, відзначу, що цей турнір ми розглядали в якості підготовки до офіційних матчів. Саме товариські поєдинки з такими командами як «Продексім» і можуть продемонструвати твої недоліки. «ХІТу» у тій зустрічі не вистачило реалізації моментів та концентрації. Також ми мало досить велику кількість людей у лазареті, тож, склад на фінальний поєдинок Кубка Водяна був досить обмеженим.

– У «ХІТа» перед новим сезоном досить омолодився склад. Це шанс для команди отримати ковток свіжого повітря та рухатися далі?

– Подивимося. Сподіваюся, що вийде саме так. Загалом, омолодження завжди сприяє подальшому розвитку клубу. Будемо сподіватися, що молоді виконавці дійсно дадуть нам цей ковток свіжого повітря.

– У своїй історії «ХІТ» ще не ставав володарем Кубка України. Цей факт є додатковою мотивацією для команди?

– Звичайно, завжди хочеться завойовувати трофеї. Мотивація в усієї команди є просто неймовірною.

 Після Фіналу Чотирьох у вас на початку наступного тижня запланований матч стартового туру Favbet Екстра-ліги проти «ІнБева». Команда досить давно не проводила офіційні поєдинки. Вже потроху будете звикати до більш щільного графіку?

– Насправді, всі сумували за футзалом. Офіційних матчів та емоцій нам бракувало. Прожили без цього більше п’яти місяців. Думаю, всі щасливі, що футзал повертається.

Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!