Кубок України: анонс матчів-відповідей 1/8 фіналу

З 17 по 21 січня відбудуться матчі-відповіді 1/8 фіналу Кубку України сезону 2017/2018 р. р. Пропонуємо Вашій увазі анонс цих поєдинків.

Черговий майже тижневий кубковий марафон розпочнеться у Львові. Наразі «Енергія» має мінімальну перевагу над «Соколом», але немає сумнівів у тому, що хмельницька команда зробить усе для того, щоб вирвати путівку до чвертьфіналу. Хоча підопічні Романа Ковальчика чудово розуміють, як складно грати проти «енергетиків» на їх майданчику. Втім, подолянам і так відступати нікуди, адже будь-яка помилка зможе привести до вильоту з Кубку України вже на стадії 1/8 фіналу. А цього у Хмельницькому, мабуть, не хочуть. Тому, «соколята» будуть буквально битися за жаданий квиток до чвертьфіналу. Проте, тут усе буде залежати від того, як гратиме «Енергія». Якщо вона одразу почне тиснути, то у хмельничан будуть проблеми. Однак, з іншого боку ми вже звикли, що зустрічі цих команд радують своєю непередбачуваністю. Може, і цього разу буде так само?

«Енергія» (Львів) – «Сокіл» (Хмельницький)
17 січня 2018 року. Львів. Палац спорту «Галиччина» - 13.00. 
Арбітри: Г. Гора (Київ), М. Слободянюк (Вінниця), І. Якимишин (Львів)
Хронометрист: Я. Сторожук (Львів)
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)
Перший матч – 4:3

Якщо згадувати перший матч, то судячи з того, що перемога в ньому дісталась «АРПИ Запоріжжя», то можна сказати, що підопічні Олега Зозулі виправдали свій статус фаворита. Але з іншого боку – «Manzana-2» прогнозовано показала характер і довела, що так просто не здасться. Щось подібне можна очікувати і від матчу-відповіді. Але тепер киянам буде складніше, адже на майданчику Палацу спорту «Запоріжалюмінбуд» «АРПИ Запоріжжя» почуває себе, як риба у воді. І це трохи підвищує шанси запорізької команди на прохід до наступної стадії Кубку України. Але не будемо забувати, що це – Кубок, і тут можливо все. А «Manzana-2» має «кубковий» характер. Тому, господарям майданчику буде непросто.

«АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – «Manzana-2» (Київ)
17 січня 2018 року. Запоріжжя. Палац спорту «Запоріжалюмінбуд» - 19.00. 
Арбітри: С. Черноусов (Херсон), С. Ключник (Миколаїв), І. Дудінов (Дніпро)
Хронометрист: В. Біляєв (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: І. Бік (Харків) 
Перший матч – 4:3

Матчі між «Продексімом» та «ХІТом» традиційно проходять у безкомпромісній боротьбі. А кубкові протистояння – тим більше. Тому, у Херсоні очікується дуже принципова битва двох фаворитів. Тим більше, після першого побачення у рамках 1/8 шанси на продовження боротьби за почесний трофей мають обидві команди. Тому, поки що складно казати, на чиєму боці перевага. З одного боку – «Продексім» грає вдома, і останнім часом він у рідних стінах грає просто фантастично – матч з «Ураганом» тому підтвердження. З іншого боку – «ХІТ» є для «мельників» не надто зручним суперником. Тому, херсонцям треба якимось чином зламати цю тенденцію. А якщо врахувати амбіції господарів майданчику, то стає зрозуміло, що це треба робити зараз, інакше іншого шансу доведеться чекати до наступного сезону. В принципі, про «ХІТ» можна сказати те ж саме.

«Продексім» (Херсон) – «ХІТ» (Київ)
18 січня 2018 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 14.00.
Арбітри: О. Кухар (Кривий Ріг) Б. Кіндій (Львів), Р. Повх (Херсон)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: С. Стрілецький (Суми)
Перший матч – 3:4

Після домашньої мінімальної звитяги над «Титаном» у гравців «Урагану», вочевидь, підвищився психологічний настрій. Адже у «драконів», як ми пам’ятаємо, довгий час була чорна смуга. Хоча перемога над командою з Покровського ще не свідчить про вихід з кризи. Про нього, можливо, можна буде казати, якщо підопічні Максима Павленка переможуть у Запоріжжі. Але для перемоги прикарпатцям, перш за все, треба зі стартових хвилин почати грати першим номером та намагатися закріпити свою перевагу, яка була здобута за підсумками першої гри. А зробити це на паркеті Палацу спорту «Запоріжалюмінбуд» буде складно. Тому, це буде черговим іспитом для команди з Івано-Франківська. Що стосується «Титану», то підопічним Дмитра Камека, перш за все, треба не допустити, щоб їх візаві почали з самого початку поєдинку диктувати свої умови гри. А якщо врахувати, що вдома (точніше – у Запоріжжі) команда з Покровського намагається нікому не давати спокою. Тому, можна не сумніватись у тому, що «титани» будуть налаштовані на те, щоб здобути перемогу за підсумками двох матчів.

«Титан» (Покровське) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
19 січня 2018 року. Запоріжжя. Палац спорту «Запоріжалюмінбуд» -  13.00.
Арбітри: Р. Лутій (Київ), І. Якимишин (Львів), І. Андрєєв (Дніпро)
Хронометрист: В. Біляєв (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: Ю. Воложенко (Харків)
Перший матч – 0:1

У першій частині кубкового київського дербі перемогу святкував «RED». Але, як ми вже зазначили, це була лише перша частина протистояння. Друга відбудеться19 січня на майданчику спорткомплексу КПІ, і там вже саме «RED» буде номінальним господарем. Чи допоможе цей фактор «червоним»? Складно сказати. Наразі єдина їх перевага – це рахунок 2:0 за підсумками першого поєдинку. Однак, головне те, що навіть за такого рахунку «SKIDKA» матиме шанси на перемогу. Для того, щоб їх стало більше, від Пантелейчука та компанії вимагатиметься тільки одне: відіграти у захисті на «нуль» і забити як мінімум тричі. Завдання, в принципі, не з легких, але його можна виконати. Однак, якщо «RED» порушить ці плани номінальних гостей своїми голами, то одразу стане зрозуміло, у кого буде більше шансів на прохід до чвертьфіналу.   

«RED» (Київ) – «SKIDKA» (Київ)
19 січня 2018 року. Київ. Спорткомплекс КПІ – 19.00. 
Арбітри: О. Макаренко, А. Загоруйко (обидва – Житомир), М. Кравченко (Київ)
Хронометрист: С. Величко (Київ)
Спостерігач арбітражу: С. Єщенко (Київська обл.)
Перший матч – 2:0

Хоча «Епіцентр К Авангард» і поступився у Рівному з розгромним рахунком 1:5, але той єдиний забитий м’яч поки що є тим невеличким проблиском надії, яка має надихати одеситів на спортивний подвиг. Тому, підопічні Кирила Красія вдома мають зіграти так, ніби вони вже вийшли до фіналу Кубку України. Про це, звичайно, зараз зарано говорити, але у кубкових поєдинках можливо все, і ми в цьому вже неодноразово переконувались. Однак, не будемо скидати з рахунків і «Кардинал-Рівне». Все-таки, підопічні Сергія Піддубного мають більше досвіду подібних поєдинків, і він має допомогти «кардиналам» не наробити якихось дурниць. Зараз рівняни вже однією ногою в чвертьфіналі. І «Кардиналу» залишилося зробити ще один крок. Якщо згадати тенісну термінологію, то у гостей зараз матч-бол. Але «Епіцентр К Авангард» зовсім не проти його відіграти.  

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)
20 січня 2018 року. Одеса. Спорткомплекс СКА – 13.00.
Арбітри: Ю. Кондратьєв (Київ), А. Духан (Луганськ), Є. Гордієнко (Одеса)
Хронометрист: О. Діденко (Одеса)
Спостерігач арбітражу: Р. Проць (Дрогобич)
Перший матч – 1:5

Якби «ІнБев/НПУ» зміг втримати у першому матчі нехай і мінімальну, але перемогу над «Viva Cup», то перед виїздом до Харкова він міг би почувати себе більш-менш спокійно. Все-таки, була би хоч і мінімальна, але перевага. Однак, традиційна, як для цього сезону, відсутність концентрації на останніх хвилинах призвела до голу харків’ян, які тепер матимуть усі козирі на руках. По-перше – цей рятівний гол явно додав підопічним Романа Перадзе позитивних емоцій. По-друге – «Viva Cup» тепер гратиме у рідному «Каразінському», де мало хто з суперників будь-якої харківської команди почувається себе комфортно. Тобто, у представників Слобожанщини відтепер є хороші шанси на те, щоб пройти далі. Звичайно, «ІнБев/НПУ», як представник Екстра-ліги, навряд чи захоче, щоб у Харкові сталася сенсація, тому робитиме все для того, щоб цього не відбулось. А якщо згадати, за яким сценарієм проходив попередній поєдинок між цими командами, то можна очікувати, що і у Харкові гра буде не менш захоплюючою.

«Viva Cup» (Харків) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ)
20 січня 2018 року. Харків. Спорткомплекс «Каразінський» - 13.00.  
Арбітри: І. Дудінов (Дніпро), Я. Опришко (Кременчук), Є. Диннік (Харків)
Хронометрист: Д. Чумак (Харків)
Спостерігач арбітражу: О. Шабан (Суми)
Перший матч – 3:3

У чвертьфіналі залізно буде одна команда від Києва. Це вже відомо. Але чи зможе столиця України розраховувати на збільшення свого представництва у 1/4 фіналу? Про це стане відомо після того, як «ХІТ» зіграє у Херсоні з «Продексімом», а «Альтернатива» - вдома з «Катеринославхлібом». Щодо протистояння двох останніх команд, то поки що трохи більше шансів на перемогу за підсумками двох матчів має «Катеинославхліб». Але м’яч, забитий на виїзді, дає надію «Альтернативі» на хороший результат. Тепер підопічним Миколи Костенка треба скористатися своїм шансом та використати свої ігрові козирі, а також фактор рідних стін. Враховуючи те, що ті команди, які приїжджають до спорткомплексу КПІ, за дивним збігом обставин, рідко повертаються доодму «зі щитом», у столичної команди дійсно є непогані шанси. Але досвід гравців «Катеринославхліба» може звести зусилля киян нанівець. От ми і подивимось, що візьме гору – азарт киян чи досвід дніпровців.

«Альтернатива» (Київ) – «Катеринославхліб» (Дніпро)
21 січня 2018 року. Київ. Спорткомплекс КПІ – 15.30. 
Арбітри: В. Гарасимків (Волинська обл.), Д. Божко (Хмельницький), Д. Трохименко (Київ)
Хронометрист: В. Лозинський (Київ)
Спостерігач арбітражу: В. Маслов (Київська обл.)
Перший матч – 1:3

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Сергій Левицький

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!