Кубок України: результати перших матчів 1/8 фіналу (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

10-14 січня відбулись перші матчі 1/8 фіналу Кубку України сезону 2017/2018 р. р. Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

Бажання взяти реванш за нещодавню поразку від «Енергії» у рамках чемпіонату Екстра-ліги гнало «Сокіл» вперед вже з перших хвилин. І дуже скоро це бажання втілилося у гол Подлюка. Однак, підопічні Романа Ковальчика розуміли, що одного голу буде замало, тому намагались одразу подвоїти свою перевагу. Щоправда, їм це вдалося лише після екватору першого тайму, коли відзначився Мартинюк. Проте, дуже скоро Гасюк відквитав один гол, і він ніби «розбудив» «Енергію». Особливо це стало помітно у другому таймі, коли «енергетикам» вдалося не тільки зрівняти рахунок, а і вийти вперед. «Соколята» у боргу не залишились, і на 36-й хвилині Мартинюк не тільки оформив дубль, а і відновив рівновагу. Однак, останнє слово залишилось за львів’янами. Незадовго до кінця матчу Радевич вирвав перемогу для «енергетиків», але очевидно, що доля путівки до чвертьфіналу від цієї пари вирішиться вже у другому поєдинку.  

«Сокіл» (Хмельницький) – «Енергія» (Львів) – 3:4
Голи:
Подлюк (2), Мартинюк (14, 36) – Гасюк (17), Легендзевич (27), Кузь (30), Радевич (39)
Попередження: Хамдамов (6)

Початок домашнього поєдинку проти «АРПИ Запоріжжя» «Manzana-2» навряд чи може занести собі в актив. Воно і зрозуміло. Після того, як на 8-й хвилині поєдинку рахунок вже став 3:0 на користь гостей, мабуть, ні у кого не було сумнівів, що підопічні Олега Зозулі на класі доведуть гру до переможного кінця, чим значно полегшать собі життя перед матчем відповіддю у Запоріжжі. Однак, іншої думки були господарі майданчику. Гол Віталія Мельника незадовго до перерви подарував надію господарям майданчику, а вже після поновлення гри вони скоротили рахунок до мінімуму. Тим не менш, у середині другого тайму Михайло Трубаров відновив перевагу «АРПИ Запоріжжя» у два м’ячі. Щоправда, трохи згодом Мельник знову зробив рахунок мінімальним. До кінця гри було ще багато часу, але врятувати гру «манзанівці» не змогли.

«Manzana-2» (Київ) – «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – 3:4
Голи:
Мельник (20, 32), Пекній (25) – Будін (2), Ессаргіні (4), Почебут (8), Трубаров (30)
Попередження: Сандецький (20), Негель (38) – Трубаров (26), Огністий (35)

Дніпровський «Катеринославхліб» вже по ходу першого тайму почав підтверджувати свій статус фаворита матчу. Про це свідчить бодай би той факт, що у ворота «Альтернативи» у першій 20-хвилинці влетіли три м’ячі, на які кияни не змогли відповісти. Тому, підопічним Миколи Костенка, якщо вони хотіли зберегти бодай би якісь шанси на продовження боротьби, мали переналаштуватись та більш гідно провести другий тайм. Судячи з того, що гостям вдалося відквитати один гол, то їм більш-менш вдалося налагодити свою гру. Гол на виїзді дає їм невеличку надію на хороший результат за підсумками двох матчів, але «біло-зеленим» тепер треба вдало зіграти у Києві.

«Катеринославхліб» (Дніпро) – «Альтернатива» (Київ) – 3:1
Голи:
Засенко (7), Прокопенко (16), Хижняк (17 – автогол) – Омельченко (35)
Попередження: Довганенко (33) – Атаманенко (30), Заєць (36), Макєєв (40) 

Кубкове протистояння між «ХІТом» та «Продексімом» очікувалося з нетерпінням. І це не дивно, адже це – один з найголовніших та найцікавіших двобоїв на всій нинішній стадії 1/8 фіналу Кубку України. І цей матч повністю виправдав сподівання. Все найцікавіше почалось незадовго до перерви, коли Школьний відкрив рахунок. А вже після поновлення гри Тменов подвоїв перевагу киян. Здавалось, що після такого удару по своїх амбіціях «Продексім» не вийде з такого критичного стану. Але швидкий гол Свірідова відновив інтригу в цьому протистоянні та подарував «мельникам» надію. Проте, ближче до екватора Журба відновив перевагу «ХІТа» у два м’ячі. А найцікавіше відбулось наприкінці гри. Там були і голи у виконанні обох команд (особливо, мабуть, відзначимо, гол Чепорнюка, який приніс «кабельникам» перемогу), і червона картка Кісельова, який, волею долі, дебютував за «ХІТ» у поєдинку проти свого колишнього клубу. Але за підсумками першого матчу перемогу здобув «ХІТ», проте перед виїздом у Херсон підопічні Олега Лук’яненка не можуть почувати себе комфортно.

«ХІТ» (Київ) – «Продексім» (Херсон) – 4:3
Голи:
Школьний (16), Тменов (24), Журба (29), Чепорнюк (40) – Свірідов (25), Фумаса (36), Роніньо (40)
Попередження: Лисенко (39), Журба (40) – Свірідов (25), Ланко 38)
Вилучення: Кісельов (39)

Перед грою з «Титаном» наставник «Урагану» Максим Павленко пішов на деякі кадрові зміни. В принципі, враховуючи останні результати «драконів», зміни напрошувались, тому «коуч» при карпатців це розумів і пішов на такий крок. Але водночас варто сказати, що він ризикував, адже гра з «Титаном» була важлива не тільки у психологічному аспекті – було важливо переграти вдома незручного суперника. Однак, зробити це було складно. Можливо, через те, що господарям майданчику заважало надмірне бажання перервати чорну смугу невдач. Але водночас варто зазначити, що і «Титан» відноситься до числа тих команд, з якими важко грати. До того ж, гості теж не приховували свого бажання вивезти перемогу з Івано-Франківська. Але у другому таймі все змінилось після того, як Петро Шотурма відкрив рахунок. «Титан» намагався відігратись, але зробити це підопічні Дмитра Камека не змогли. Тому, «дракони» не тільки здобули першу перемогу у двох матчевому протистоянні, а і змогли перервати чорну смугу невдач. А це означає, що перед матчем-відповіддю івано-франківці перебуватимуть у непоганому психологічному стані.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Титан» (Покровське) – 1:0
Гол:
Шотурма (29)
Попередження: Сімка (28) – Леміш (28)

Київське дербі у Кубку України видалось дуже цікавим. Вже у першому таймі було видно, що і «SKIDKA», і «RED» були налаштовані на перемогу в цьому поєдинку. Тому, і не дивно, що обидві команди по черзі, не змовляючись, намагались грати першим номером. Але результату від того не було – на табло спорткомплексу КПІ майоріли нулі. А вже після поновлення гри номінальні господарі майданчику взялися за справу та спробували схилити шальки терезів на свою користь. Однак, м’яч у ворота Тимошенка не летів. І це була не єдина прикрість, яка чекала на підопічних Віктора Пантелейчука. Найбільші неприємності очікували на них під кінець поєдинку. Все почалось на 35-й хвилині, коли «SKIDKA» залишилась без одного гравця – Юрій Щериця отримав пряму червону картку. А потім на перший план вийшов досвідчений Олег Шуст, який «вистрілив» двома голами. І ці два голи констатували, що у першому кубковому київському дербі перемогу отримав «RED».

«SKIDKA» (Київ) – «RED» (Київ) – 0:2
Голи:
Шуст (35, 39)
Попередження: Корнійчук (6), Тимошенко (15)
Вилучення: Щериця (35) 

Рівненські «кардинали» на паркеті підного спорткомплексу ДЮСШ-4 влаштували справжнє пекло для гостей з Одеси. Інакше те, що відбулось у Рівному, неможливо назвати. Вже на 5-й хвилині рівняни, завдяки двом голам Максима Мануйленка, вели 2:0. І це був бтільки початок бенефісу підопічних Сергія Піддубного. По ходу першого тайму господарі майданчику продовжили феєрити, і на 13-й хвилині Волянюк збільшив їх перевагу. А могли «кардинали» і взагалі піти на перерву, ведучи в рахунку 4:0, якби Фаренюк забив пенальті. А так це стало нехай і примарною, але надією для підопічних Кирила Красія. По перерві це підтвердив Федосюк, але це був єдиний приємний епізод для одеських «будівельників». Згодом «Кардинал-Рівне» зміцнив свою перевагу завдяки Волянюку, який оформив дубль, та Фаренюку, який виправився за незабитий пенальті. Отже, 5:1 на користь «Кардинала», котрий теоретично може більш-менш впевнено себе почувати перед матчем-відповіддю. Але завдяки голу на виїзді «Епіцентр К Авангард» ще залишає за собою деякі шанси на потрапляння до чвертьфіналу.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 5:1
Голи:
Мануйленко (1, 5), Волянюк (13, 34), Фаренюк (36) – Федосюк (21)
Попередження: Кручок (26) – Свиридов (26)
Вилучення: О. Бондаренко (35)
На 18-й хвилині Фаренюк («Кардинал-Рівне») не реалізував 6-метровий) 

Програма перших матчів 1/8 фіналу була завершена у Житомирі. Місцевий «ІнБев/НПУ», який останнім часом непогано грає вдома, приймав амбітний харківський «Viva Cup», який, незважаючи на те, що не був фаворитом пари, вже встиг привчити до того, що суперникам підопічних Романа Перадзе поєдинки проти «зелено-чорних» даються нелегко. Не став виключенням і цей поєдинок. Хоча по першому тайму було видно бажання гравців «ІнБев/НПУ» не тільки забити першими, а і спробувати згодом закріпити свою перевагу. Але «пивовари» тільки один раз змусили Чеканова витягнути м’яч з сімки своїх воріт, коли на 17-й хвилині відзначився Карбула. «Viva Cup» показав зуби після перерви, коли Сколотію вдалося скористатися неузгодженістю між Соколовським та його партнерами по команді. Такого повороту подій підопічні Валерія Директоренка, мабуть, не чекали. А харків’яни, забивши гол, стали грати другим номером. І така тактика принесла гостям успіх на 28-й хвилині, коли після обрізки Дзюби «зелено-чорні» створили контратаку, після якої і повели у рахунку. Але варто віддати господарям майданчику належне: вони змогли переламати хід поєдинку. Це стало можливим, перш за все, завдяки високому пресингу. Саме він і призвів до того, що на 33-й хвилині Бакум запресингував суперника та перехопив м’яч і віддав його на Литвиновського. А той вже зрівняв рахунок. На цьому «пивовари» не зупинились, і скоро повели в рахунку після того, як Панасенко порушив правила у власному штрафному майданчику, за що отримав другу жовту картку. Дзюба покарав за це влучним ударом з пенальті. І здавалось, що «ІнБев/НПУ» зможе втримати мінімальну перевагу. Однак, відсутність концентрації на останніх хвилинах, що в цьому сезоні вже неодноразово траплялося з «ІнБев/НПУ», призвела до того, що Абакшин зрівняв рахунок. 3:3, і тепер «ІнБеву» буде дуже складно у матчі-відповіді, який проходитиме у Харкові.

«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Viva Cup» (Харків) – 3:3
Голи:
Карбула (17), Литвиновський (33), Дзюба (36 – з 6-метрового) – Сколотій (22), Панасенко (28), Абакшин (39)
Попередження: Панасенко (27)
Вилучення: Панасенко (36 – повторне попередження)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Євген Кравс

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!